EL COL·LEGI, des de 1958, al servei de l’ensenyament

Els nostres valors

El PIVE és una escola propera a les famílies que té, com a objectiu últim, la formació acadèmica i l’educació dels seus alumnes en els valors de la responsabilitat, la convivència, la tolerància, el respecte i l’esperit de superació. Aquest és possiblement l’aspecte més important del projecte educatiu del Col·legi PIVE: que els seus alumnes siguin, per damunt de tot, bones persones. En un espai tan interactiu com és el PIVE, es creen innombrables situacions en què els alumnes han de posar en pràctica les virtuts de la paciència, de la resiliència, del respecte i de la responsabilitat, la qual cosa fa que els seus estudiants, amb els anys, adquireixin el segell PIVE en la seva forma de ser i de relacionar-se.

La nostra singularitat

Residència per a alumnes d’ESO i Batxillerat

Règim extern i mitja pensió d'Infantil a Batxillerat

Excel·lents resultats acadèmics

Nombre reduït d’alumnes per classe. Ràtio 1:15

Tutories de seguiment

Atenció personalitzada

Sis avaluacions

Horari escolar més complet (6 hores més de classe a la setmana)

Estudis de recuperació i de reforç

Català, castellà i anglès com a primeres llengües

Preparació per als exàmens oficials d’anglès de Cambridge

Preparació per als exàmens oficials de francès de l’Institut Français

Ús de noves tecnologies: PDI, ordinadors, tauletes digitals, robòtica

Formació humana en valors

Activitats teatrals durant tot el currículum

Servei de cuina pròpia

Transport escolar

La nostra història

 1. 1958

  El Col·legi Residència PIVE (Pensionado Internacional Veraneo Estudiantil) va néixer l’estiu de 1958 amb el propòsit d’oferir, als estudiants i joves del país i d’arreu, la possibilitat de passar els mesos d’estiu fent activitats acadèmiques i esportives i practicant diversos idiomes. El PIVE ocupa el solar i l’edifici, posteriorment ampliat, de l’antic Hotel i Casino del Parque, construïts al final de la segona dècada del segle XX.

 2. 1959

  El PIVE va esdevenir una escola reglada i va començar a impartir les classes, només per a nois, de setembre a juny.

 3. 1963

  El Sr. Josep Serrats i Llach s’incorpora al PIVE amb l’encàrrec de portar-ne la direcció.

  El col·legi publica la seva primera Revista, una publicació on s’expliquen les activitats del curs d’estiu, es fan entrevistes als professors i es distingeixen els alumnes que han obtingut les millors qualificacions. La publicació de revistes ha estat una activitat permanent en el PIVE.

 4. 1971

  Neix la revista Aqualung, en la qual col·laboraven professors i alumnes.

 5. 1972

  Inici de les obres d’ampliació de l’edifici de l’entrada: s’hi van construir dues noves plantes destinades a aules i laboratoris.

 6. 1975

  El PIVE imparteix tota l’EGB (Educació General Bàsica) i el BUP (Batxillerat Unificat Polivalent).

 7. 1979

  El PIVE es converteix en una escola mixta. Aquell curs, disset nenes de 1r i 2n curs d’EGB van matricular-se per primer cop a l’escola.

 8. 1982

  Surt a la llum la revista La Gralla, amb la finalitat de crear un instrument de participació i de debat entre tots els integrants de la comunitat educativa.

 9. 1983

  El PIVE va començar a impartir Educació Preescolar. A partir d’aleshores, l’escola ha tingut nens i nenes de 3, 4 i 5 anys.

 10. 1995

  Es comença a publicar el Butlletí PIVE, que encara continua escrivint-se En aquesta revista es ressenyen les novetats i les activitats que s’han realitzat durant el curs.

 11. 1997

  El Sr. Artur Jofre i Molina substitueix el Sr. Serrats en la direcció del col·legi.
  L’objectiu d’impartir l’itinerari acadèmic complet es va aconseguir el curs 1997-98, quan el PIVE va començar a impartir els estudis de batxillerat. Des d’aleshores,  el col·legi ha fet possible l’eslògan: Del PIVE a la Universitat.

 12. 1999

  Van sortir de l’escola les primeres titulacions de Batxillerat.
  Es van institucionalitzar els Premis Paideia –paraula grega que està esculpida en la llosa de l’entrada del col·legi i que significa «educació» o «formació», entesa com la transmissió de valors (saber ser) i de coneixements tècnics (saber fer)– per als millors treballs de recerca dels estudiants de 2n de Batxillerat. El lliurament d’aquests premis es realitza durant la festa de graduació dels alumnes de 2n de Batxillerat.
  El PIVE va instaurar l’ús de l’uniforme a Infantil, Primària i Secundària.

 13. 2000

  El PIVE va començar el Batxillerat anomenat Modular, un batxillerat de Ciències Socials més encaminat als graus superiors de Formació Professional que a superar les proves PAU.

  Van sorgir les revistes Cul de sac i Pivemania. La primera, escrita pels alumnes d’ESO i Batxillerat; i la segona, que encara es manté, escrita pels alumnes i els mestres d’Educació Infantil i Primària.

 14. 2001

  El PIVE va instaurar l’ús de l’uniforme al Batxillerat.

 15. 2004

  Es van instaurar el Premis Paideia d’Honor, un reconeixement que el col·legi concedeix cada any a una organització o institució que destaqui per la seva tasca humanitària o pels valors que representa. Creu Roja, Osona contra el càncer, Metges sense frontera, Càritas, Mans Unides, Open Arms, Osonament o La fundació Vicente Ferrer en són alguns dels premiats.

 16. 2008-2009

  El curs 2018-2019, el PIVE va celebrar el cinquantè aniversari amb totes les persones que amb el seu treball i la seva estimació havien fet possible aquest mig segle d’història del col·legi.
  El PIVE va instaurar l’ús de l’uniforme al personal docent i no docent.

 17. 2012

  El Sr. Albert de Castellarnau es fa càrrec de la direcció del col·legi.

 18. 2014

  Disposem d’autorització per impartir Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

 19. 2018

  El Taller de Teatre del PIVE compleix 30 anys. Un taller que durant aquests anys ha estat apadrinat, entra altres, per l’actriu Àngels Poch, per l’avui actor i exalumne del PIVE Ernest Villegas, pels periodistes Xavier Grasset i Albert Om –aquest darrer també exalumne del PIVE-, i pel poeta Miquel Martí i Pol.

 20. 2019

  EL PIVE amplia l’oferta educativa amb la implantació del Batxillerat Artístic en Arts escèniques.

El personal del col·legi

El PIVE disposa d’un equip humà preparat i professional que està totalment involucrat en el projecte educatiu de l’escola. Els mestres i professors del PIVE són persones qualificades i compromeses amb l’escola i les famílies i amb una total dedicació als alumnes; el personal no docent s’encarrega de l’adequació de l’escola, atén els alumnes i té cura de les seves necessitats.

Horaris

L’horari més complet del col·legi permet dedicar més hores a les assignatures instrumentals i impartir, a Primària, les assignatures d’Informàtica i Mecanografia, i el Francès com a quarta llengua.

El col·legi ofereix un servei d’acollida preaula i post-aula per a tots els alumnes. A més a més, els alumnes d’Educació Infantil i de Primària, que acaben les seves classes a les 17:00h, poden quedar-se a l’escola fins a les 18:00h i fer activitats com escacs, anglès, atletisme…

A partir de les 18:00h, els alumnes residents complementen la seva formació amb activitats esportives, com el futbol, el bàsquet, el tennis, el pàdel, la natació, l’hípica, el golf, l’spinning o l’atletisme; amb activitats artístiques, com el dibuix, la pintura o la fotografia; amb activitats de l’àmbit científic, com la robòtica; o fan estudis dirigits per professors.

INFANTIL I PRIMÀRIA

De dilluns a divendres de 9 a 13h i de 15 a 17h

ESO I BATXILLERAT

Dilluns de 10 a 13h i de 15 a 18h
De dimarts a dijous de 9 a 13h i de 15 a 18h
Divendres de 9 a 13h

El Col·legi Residència PIVE es troba situat a la falda del Castell de Tona, en un entorn privilegiat del poble, envoltat de natura, a pocs metres del parc Roqueta, del parc de la Suïssa i dels turons de la Plana Ausetana.

SOL·LICITI MÉS INFORMACIÓ

Tel. 93 887 00 20